woonkamer Mill

De grote en fijne woonkamer van mijn opdrachtgevers mocht wat meer sfeer krijgen. Ik mocht mijn opdrachtgevers onder meer adviseren over een mogelijke andere indeling, kleur op de wanden en een oplossing voor de galm in de ruimte.

In de woonkamer is voldoende ruimte, dus creëerde ik twee zithoeken. Een zithoek bij de televisie en een zithoek bij de kachel. De eethoek adviseer ik in de ruimte met uitzicht op de tuin te plaatsen. In dit gedeelte van de woonkamer zit ook een diepe nis aan de zijkant van de kachel. Omdat de nis lastig in te richten is, adviseer ik hier een op maat gemaakte kast in te maken met open vakken. De kast is verrijdbaar, waardoor de ruimte achter de kast nog wel gebruikt kan worden voor extra opbergruimte.

Voor een van de wanden adviseerde ik een behang, zodat er minder weerkaatsing van geluid is. Ik koos voor een subtiel patroon, zodat een van de aanwezige schilderijen nog een mooi plekje konden krijgen op deze wand. Verder adviseerde ik te werken met grote vloerkleden, zodat een deel van de tegelvloer bedekt is. Dit scheelt én voor de galm in huis én het brengt meteen kleur en sfeer in de ruimte.

Voor de overige wanden koos ik een rustige kleur en twee wanden kregen een warme groentint als accentkleur, welke kleur terugkomt in beide schilderijen.

Mijn opdrachtgevers genieten alweer een tijdje van deze prachtige metamorfose!!