woonkamer en living Mill

“Helemaal verliefd op ons huis”
Dat appje kreeg ik van mijn klant terwijl ze nog midden in de verbouwing zaten.

Tijdens het intakegesprek gaf mijn klant aan dat hun huis niet als thuis voelde. Hoewel ze al verschillende indelingen hadden geprobeerd en ook de woonaccessoires diverse keren gewisseld waren, was de indeling en sfeer niet optimaal. Ook mocht de keuken meer bij de woonkamer betrokken worden.

Een bijkomend voordeel bij dit project….mijn klant is heel oplossingsgericht en handig, dus ik kreeg de vrije hand. Ik mocht wanden weghalen of doorbreken als ik dacht dat dat de indeling ten goede zou komen.

Mijn uitgangspunt werd de kachel; die wilde ik meer bij de zithoek betrekken. Daarnaast mochten de woonkamer, keuken en living meer een geheel worden, zonder dat de knusheid verloren zou gaan. Ik haalde de wand tussen de woonkamer en keuken weg en plaatste in de woonkamer een grote, open kastenwand. De zithoek werd hierdoor het middelpunt van de woonkamer. Tussen de woonkamer en living werd een doorgang gemaakt, die afgesloten kan worden door middel van een schuifdeur. En ook de keuken kreeg een make-over door de bovenkastjes weg te halen en de aanwezige wandtegels te verlagen.

De wand in de woonkamer adviseerde ik met een opvallend behang te bekleden, zodat de ruimte meer warmte krijgt en de zithoek werd voorzien van een groot vloerkleed in een warme kleur. Groots denken was in deze dan ook mijn advies!

Niet alleen mijn klanten, maar ook ik ben erg tevreden over het eindresultaat!

woonkamer en living Mill