woning Cuijk

De gekochte moderne villa van mijn opdrachtgevers onderging een metamorfose. Een moderne bouw met een warme uitstraling, waarbij moderne en klassieke meubels en kunst samenkomen, was de wens.

Samen met de interieurbouwer bedachten mijn opdrachtgevers dat de huidige wand tussen woonkamer en keuken werd weggehaald en een deel van de glazen wand tussen de keuken en entree werd verwijderd om een gecombineerde kastenwand voor de keuken en garderobe in de ontstane nis te plaatsen.

Ik werd gevraagd om mijn opdrachtgevers te adviseren om sfeer in de woning te brengen. De keuken en vloer waren voor ons kennismakingsgesprek inmiddels uitgezocht. In verband met de grote hoogte van de ruimte adviseerde ik als achterwand voor de keuken een behang te plaatsen met een coating als beschermlaag. Het behang heeft akoestische werking in deze woning met veel raampartijen en het aanwezige patroon met tropische natuurpracht door het gebruik van natuurlijke materialen, warme tinten en ruwe reliëfstructuren zorgt voor een warme aankleding van de ruimte en matcht prachtig bij het gekozen keukenblad. De inbetween in een zachte goudtint maken het plaatje compleet.

Het bleef niet bij dit ene behang. Het steriele toilet kreeg een andere look door het behang van kunstenaar Escher. Een speelse variant op de diverse bollen die Escher veel in zijn werk gebruikt.

Out-of-the-box adviseerde ik ook voor de studeerkamer van de man des huizes. In deze ruimte kwam een grote op maat gemaakt boekenkast en een mix van moderne en antieke meubels. De lange wand kreeg een opvallend behang met een reeks porseleinen vazen die de Oosterse kunstliefhebbers laat glunderen. De blauwe kleur op de overige wanden maakte de match tussen het behang en de antieke en moderne meubels.

En dan konden ook de badkamers nog wel wat kleur gebruiken, zonder deze ruimten volledig te renoveren. De glazen douchewanden werden vervangen door een in verschillende legrichtingen betegelde wand in de kleuren oud-groen, appelgroen en petrol.

Na een flinke verbouwing en restyling wonen mijn opdrachtgevers nu al enkele maanden in hun, volledig naar hun wens en smaak, ingerichte thuis.